Welkom bij The Music House!

Reparatie

Music House heeft een ruime ervaring met het repareren van muziekinstrumenten, DJ gear, versterkers en randapparatuur.

 

Sinds 2013 repareren wij ook buizenversterkers. Wij hebben hiervoor een extra technisch persoon aangetrokken met een zeer grote ervaring in buizenversterkers. Op deze manier ben je verzekerd dat je buizenversterker op een hoogstaand niveau gerepareerd wordt.


Ook repareert the-Music-House gitaren.

Gitaar reparatie vallen compleet buiten onderstaande spelregels. Gitaren worden apart ingenomen en worden gerepareerd op de Maandag, Donderdagavond en eventueel op de zaterdag. De wachttijden voor gitaren zijn stukken korter en vaak is het mogelijk om je gitaar binnen een paar dagen terug te hebben.

 

Spelregels van reparaties:

Instrumenten welke bij Music House zijn gekocht door de eerste eigenaar die defect zijn geraakt worden met spoed behandeld door onze eigen technische dienst. Daarbij wordt korting gegeven op de reparatie. Music House wil de vaste klanten op deze manier extra tegemoet komen.

Indien het een instrument is welke ergens anders is gekocht dan bij Music House wordt dit instrument voor het normale uurtarief van Music House gerepareerd.

 

Veel voorkomende vragen en prijzen van reparaties:


 • Moet ik nadat ik met Music House heb gebeld over de reparatie nogmaals bellen om te zeggen wanneer ik langskom:
  • Nee. Dat hoeft niet. U kunt hierna langskomen tijdens openingstijden en er hoeft niet gebeld te worden dat u langs komt.
  • Mijn instrument is kapot gegaan. Zomaar, in 1 keer. Ik heb niets geks ermee gedaan. Wat zijn de kosten van reparatie?
  • Helaas weten wij dit ook niet. Hiervoor dient het instrument bij ons te zijn zodat wij een inschatting kunnen maken van de kosten.
  • Ik heb mijn instrument weer snel nodig. Kan ik op de reparatie wachten?
  • Wij repararen op basis van wie het eerst komt wie het eerst wordt geholpen. Er staan gemiddeld 20-30 instrumenten voor u in reparatie. Die worden als eerste gerepareerd. Uitzondering is wanneer u het instrument wat gerepareerd moet worden heeft gekocht bij Music House. Die gaan voor alle andere reparaties. Oftewel: Er zijn 20 reparaties, waarvan 5 instrumenten ooit bij Music House zijn gekocht. U komt met een instrument welke gerepareerd moet worden met uw originele aankoopbon van Music House. Uw reparatie wordt niet als 21e behandeld maar als 6e.
  • Mijn instrument staat in reparatie bij Music House. Heeft het zin om te bellen voor de status van reparatie?
  • Dit heeft geen zin. U wordt meteen gebeld wanneer uw instrument gerepareerd is. U kunt bellen maar u krijgt dan te horen dat uw instrument nog niet gereed is. Music House had u anders al gebeld.
  • Ik heb helaas mijn instrument niet bij Music House gekocht maar deze is defect en ik heb hem snel weer nodig. Wat is er mogelijk?
  • Het enige wat mogelijk is dat u, net zoals de klanten welke wel de instrumenten bij Music House hebben gekocht, met prioriteit wordt behandeld. In deze situatie zijn er extra kosten aan verbonden van 25% van het starttarief en uurtarief.
  • Ik heb een instrument 2e hands over gekocht en deze is nu defect. De eerste eigenaar had dit instrument bij Music House gekocht. Krijg ik nu ook korting?
  • Korting op de reparatie en reparatie met prioriteit is nu niet meer mogelijk. Dit is alleen van toepassing indien u de eerste eigenaar bent.


Bij aanleveren van een reparatie ontvangt u een reparatiebon. Deze bon dient u mee te nemen wanneer u uw instrument komt ophalen. Zonder deze reparatiebon kunt u uw reparatie niet ophalen.

 

Tarieven (exclusief 21% BTW):

 • Elke reparatie begin met eenmalig start tarief van Euro 40. Dit start tarief wordt verrekend met de uiteindelijke reparatienota.
 • Uurtarief Euro 50. Voor instrumenten welke gekocht zijn door de eerste eigenaar bij Music House is het uurtarief Euro 40.
 • Instrumenten welke binnen 1 uur gerepareerd worden, wordt een standaard tarief berekend van Euro 50 exclusief materiaal.